keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Basic ratsastustunti

Tämä postaus on lojunut tasan viikon luonnoksissa syystä että en ole löytänyt mitään kivoja kuvia. Ainoat mitä löysin ovat joskus tuhat vuotta sitten alue

estekisoista seuraesteluokka 70cm juurikin Fionan kanssa.

 Viime viikolla ratsuna oli omaksi yllätyksekseni Fiona. Alkuun minulla oli, myönnettäköön, suuret ennakkoluulot ponista ja harmittelin kun joutuisin tunnin sillä menemään. Olen viimeisen puolen vuoden aikana mennyt kyllä kyseisellä ponilla useampaan otteeseen, mutta meillä ei ole vaan naksahtanut palat kohdilleen ja aina on jäänyt vähän ontto fiilis tunnista.
Aloitettiin tekemällä muutamia loivia kiemurauria ja voltteja kevyessä ravissa ja pyrin saamaan ponin heti kuulolle. Fiona oli varsinkin alkuun kuuro pohkeelle ja välillä sai pyytää astetta napakemminkin että poni reagoi mitenkään.
Alkuravien jälkeen alettiin tulemaan ensin käynnissä ja sitten ravissa pohkeenväistöä uran sisäpuolelle. Fiona väisti vasemmalle paremmin, mutta oikealle sai edelleen pyytää reilusti pohkeella että tapahtui mitään reaktiota. Suorilla pyrin ratsastamaan aina ravia eteenpäin ja askelta pidemmäksi mikä näkyikin lopputunnilla kun Fionan askel oli venynyt kuulemma 20-30cm pidemmäksi ja muuttunut rennommaksi.

Pohkeenväistöjen jälkeen otettiin vielä vähän laukkaa. Kenttä oli vielä aavistuksen liukas vaikka jään päälle oli jo satanut paksu ja tamppaantunut lumikerros. Miedän osalta laukkayritykset pääty-ympyrällä eivät siis sujuneet kovin hyvin, sillä Fionalta meinasi lähteä takapää koko ajan alta. Päätin sitten laukata vain suoraa uraa pitkin jolloin pysyttiin paremmin pystyssä ja sain takaosankin työskentelemään kunnolla laukassa.

Lopputunnista fiilis olikin aivan eri mitä alkutunnista. Saatiin paljon hyvää palautetta ja kehuja miten kivannäköinen muoto oli ja miten hyvin poni liikkui.
''Laiskasta'' tuntiponista oli siis kuoriutunut oikein kiva kouluponin alku. Ennakkoluulot osoittautuivat vääriksi ja en ainakaan väitä vastaan jos joskus uudestaankin ''joudun'' tällä ponilla vielä ratsastelemaan.
Ainiin ja mainittakoon vielä että ihan ensimmäisiä kisojanihan kävin juuri Fionan kanssa, mutta sen jälkeen tiet ovat vuosien varrella eronneet, ja vasta nyt olen alkanut taas ''enemmän'' menemään Fionalla.



3 kommenttia:

  1. Ihana postaus!
    Ja musta Fiona on super ihana.

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus!
    Ja musta Fiona on super ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan se ihan mukava poni, varsinkin kun pääsin ennakkoluuloistani eroon, mutta ei se silti suosikiksi yllä. :)

      Poista

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)