sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Pitkästä aikaa Chilillä

Kävin muutama päivä sitten pitkästä aikaa ratsastamassa Chilillä. Taukoa ehti kertyäkin  jo reilu viikko omien kiireiden ja menojen takia, ja mietiskelinkin että muistanko enää miten koko heppaa ratsastetaan. Lisäksi mielessä hiipi pelko että mitä jos maneesin katolta tippuu taas lunta. Viime kerralla kun lumet tippuivat lähti heppa laukkaamaan ihan päättömästi ympäri maneesia ja kuski yritti kaikin voimin pysyä kyydissä. Ilmalentoa ei kuitenkaan onneksi tullut ja heppakin rauhoittui hetken puhinoiden ja pörinöiden jälkeen. 

Chili syksy 2015
Tauosta huolimatta Chili oli oikein mukava melkein heti alusta asti. Käynnissä pyrin saamaan käynnin vain rennoksi ja heppaa myötäämään niskasta. Se ei vielä onnistunut niin hyvin, mutta ainakin omasta mielestä Chilin on juuri käynnissä vaikein myödätä joten sitä ehdimme onneksi vielä paljon harjoitella. Ravissa Chili tuntui alkuun kuin sinkoaisi hetkenä minä hyvänsä maneesin toiseen päähän tai mietti minkälaisia pikkuhirviöitä sitä seuraavaksi näkisi. Laitoin kuitenkin alusta asti töihin ja liikkumaan reippaasti että sellaisille ajatuksille ei jäisi aikaa. Ravissa Chili alkoi liikkua heti tosi kivasti ja myötäsi niskasta nätisti. Tein kevyessä ravissa muutamia raviväistöjä ja avoja sekä taivuttelin ja asettelin erilaisilla volteilla ja kahdeksikoilla.


Alkuun laukkasin enimmäkseen pääty-ympyrällä koska maneesissa oli muuten aika ahdasta. Alkuun koitin saada vain laukan pyörimään hyvin ja sitten aloin vähitellen pienentämään ja suurentamaan ympyrää. Chili nousi ihan kivasti edestä ja saatiin myös sitä "ylämäki" laukkaa.


Vielä loppuravit ja heppa talliin. Loppuraveissa venytteli hyvin eteen alas ja liikkui rennosti ja ilmavasti. Ratsastuksesta jäi taas tosi hyvä fiilis ja huomaa että ollaan päästy pikkuhiljaa eteenpäin syksystä, jolloin tuli hieman takapakkia erinäisistä syistä.

2 kommenttia:

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)