perjantai 26. helmikuuta 2016

Sannan kouluvalmennus

Sunnuntaina pääsin taas pitkästä aikaa Sannan valmennukseen. Kuten otsikostakin voi jo päätellä kyseessä oli kouluvalmennus.

Aloitettiin ottamalla ohjat tuntumalle ja hidastamaan käyntiä istunnan avulla ja ratsastamaan samalla pohkeella kohti ohjaa. Ollaan tehty kyseistä tehtävää melkein aina alkutunnista, sillä Chilillä on taipumus jäkittää niskasta aina alkuun.
 Jatkettiin samaa tehtävää mutta otettiin mukaan pohkeenväistöt käynnissä uraa pitkin toiselle pitkälle sivulle. Väistöt onnistuivat hyvin vaikka väliin mahtui myös muutama ei niin hyvä- pätkä.


Jatkettiin ravissa edelleen väistöjä uralla. Toiselle pitkälle sivulle siis väistö harjoitusravissa ja toiselle temponmuutoksia kevyessäravissa. Lisäksi molempiin päätyihin tehtiin ympyrät. Ravissa Chlili alkoi myödätäkin jo ihan mukavasti eikä enää jäkittänyt samalla tavalla kuin alkutunnista. Toiseen suuntaan meinasi Chili nostaa laukan kun pyysin väistämään, mutta sekin saatiin lopulta korjattua.


Lyhyiden välikäyntien jälkeen jakaannuttiin kahdelle pääty-ympyrälle ja alettiin tulemaan laukkatehtävä. Valmisteltiin nosto huolellisesti, nostettiin käynnistä laukka, laukattiin puoli ympyrää ja siirryttiin ravin kautta käyntiin. Meille tämä tehtävä tuotti vähän enemmän haastetta. Chili alkoi keräämään enemmän kierroksia ja hiljentämisestä tuli vaikeaa. Tuntui että sain kiskoa ihan kunnolla että tapahtui mitään, mutta valmennuksen jälkeen videoita katsoessa ei edes näkynyt että olisin pidättänyt mitenkään tavallista reilummin. Ehkä se sitten vain tuntui siltä. :D  Nostot käynnistä onnistuivat hyvin. Laukattiin molempiin suuntiin ja sitten olikin jo loppuravien aika.
Loppuraveissa Chilille tuli joku hirveä energiapiikki ja lähti kiitämään hirmuista ravia pitkin maneesia. Siinä sitten hiljentelin vauhtia vielä jonkun aikaa kunnes heppa rentoutui uudestaan ja lopetin.

Valmennuksesta jäi kiva fiilis. Ei mennyt ehkä ihan niin hyvin kun on joskus mennyt kun ollaan itsekseen ratsasteltu, mutta ei mennyt myöskään huonosti. Heppa jokatapauksessa oli nätisti ja toimi hyvin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)