torstai 18. helmikuuta 2016

Vastalaukkoja

Kaikki kuvat C) Anni.

Saatiin itse valita hepat tunnille muutamien vaihtoehtojen joukosta ja pääsin siten pitkästä aikaa Etydin kyytiin. Taisin viimeeksi ratsastaa Etydillä ennen joulua, joten taukoa ponista on ollutkin jo ihan reilusti. Ajattelin että en enää edes osaa ratsastaa koko ponia, mutta kyllä siitä ihan kiva tuli alkusäätämisten jälkeen.

Tehtiin aika pitkä alkuveryttely; alkuun käynnissä ja ravissa muutamia pysähdyksiä ja voltteja että saadaan hepat kuulolle, avoja, sekä väistöjä uraa pitkin. Etydillä oli alkuun jarru hukassa eikä reagoinut ohjasapuihin lähes mitenkään joten pyrin tekemään töitä paljon istunnalla että saisin ponia vähän herkistettyä. Lopulta malttoi seisoa muutamia sekunteja paikallaan ja odottaa lupaa lähteä liikkeelle.


Jee, saatiin pitkästä aikaa kuvamateriaaliakin! :)


Alkuverkkojen jälkeen otettiin verkkalaukkaa molempiin suuntiin. Tavoitteena oli saada poni liikkumaan hyvin pohkeesta eteen ja hidastamaan tarvittaessa. Tein Etydin kanssa paljon päätyympyröitä, että saisin takaosankin hyvin käyttöön. Ja tulihan sieltä niitä aika kivojakin laukkapätkiä. Välillä meinasi lähteä vähän vauhti käsistä, mutta homma pysyi yllättävän hyvin kasassa. Otettiin tässä välissä lyhyet välikäynnit.



Laukassa oli aiheena vastalaukat. Tehtiin R kirjaimen kohdalta laukannosto ravista, päätyyn päätyympyrä laukassa, ympyrän jälkeen raviin ja nopeasti hallintaan ja kulman jälkeen vastalaukan nosto ja vastalaukkaa pitkäsivu. Tehtiin tehtävää molempiin suuntiin. Aloitettiin oikeassa kierroksessa jossa meillä sujui paremmin vastalaukka osuus paremmin. Laukat nousivat terävästi, päätyympyröillä mentiin ainakin alkuun ponin innostuessa, vähän liian vauhdikkaasti, mutta saatiin pari ihan hyvääkin ympyrää. Ympyrän jälkeen meinasi mennä raviin siirtyminen ja kokoaminen vähän pitkäksi välillä, mutta vastalaukat nousivat yhtä kertaa lukuun ottamatta aina.

Vasemmassa kierroksessa myötälaukka nousi taas hyvin ja ympyrätkin olivat jo vähän rauhallisempia ja poni meni paremmin, kuin oikeaan kierrokseen. Vastalaukat sen sijaan muodostuivat ongelmaksi. Ponin kerätessä kierroksia, yritti luistaa työnteosta työntämälle takapään uran sisälle ja ollen ihan mutkalla. Siinä koitin sitten suoristaa vaikka miten, mutta ei. Mutkalla pysyi. Vastalaukatkaan eivät nousseet ja saatiin sitten yrittää useamman kerran ennenkuin onnistuttiin.

Loppuraveissa Etydi oli myös hyväntuntuinen. Välillä meinasi vauhti kiihtyä turhan paljon, mutta lopputunnista Etydi kuunteli hyvin joten hidastaminenkaan ei enää tuottanut suurta työtä.
Tunnista jäi vähän sekava olo. Toisaalta Etydi oli ollut ihan kiva, mutta tavallaan ei tuntunut enää niin tutulta kuin ennen. Jatketaan kuulemma ensitunnilla samaa aihetta ja samoilla hepoilla joten ehkä sitten ei ponikaan tunnu enää niin vieraalta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)