lauantai 9. toukokuuta 2015

Satulatta, suitsetta, kuolaimetta?

Muutama päivä takaperin pääti kokeilla Jusun kanssa jotain uutta. Ratsastusta pelkällä kaulanarulla! Olen aina kateellisena katsonut kuvia ja videoita kun muiden hepat toimii niin hienosti ilman varusteita, ja olen ajatellut että Jusun kanssa päädyttäisiin varmaan ensimmäiseen pusikkoon. Mielenkiinto otti vallan ja olihan sitä sitten pakko testata. Täytyy myöntää että vähän jännitti kun sinne selkään nousin, meillä kun ei ole aidattua kenttää ja jos Jusu olisi oikeasti vaikka johonkin päättänyt lähteä niin eipä minulla olisi ollut kamalasti mahdollisuuksia pysäyttää sitä. En siis suosittele kokeilemaan jos olet yhtään epävarma itsestäsi tai hevosestasi.

Aloitin ihan alkukäynneillä ja jo siinä vaiheessa yritin ohjailla mahdollisimman hyvin Jusua kulmiin. Tein myös ympyröitä ja erilaisia kiemuroita. Jusu toimi yllättävän hyvin, mitä nyt muutaman kerran meinasi karata kentältä. Onneksi oli kuvausjoukot pysäyttämässä... :D
Jatkoin hommia ravissa ja tein ihan samaa kuin käynnissä, ympyröitä ja käyntiin siirtymiä. Jusu meinasi välillä ravissa lähteä viipottamaan kamalaa vauhtia vain eteenpäin mutta omalla istunnallani sitten hiljensin vauhtia. Laukkaa en vielä uskaltanut kokeilla. Jospa sitten joku päivä.

Tosi hyvin huomasi nyt että kuinka paljon sillä omalla istunnalla ja katseella on siinä ratsastuksessa väliä. Varusteiden kanssa kun menee niin ainakin minä saatan joskus helposti unohtaa kokonaan sen istunnan  ja katseen ja koitan ohjailla heppaa sitten vaan pohkeilla ja ohjilla. Tiedän, ei näin. No, eihän tässä mitään huippuja vielä ollakaan, joten eiköhän tuo istunta asiakin ehdi vielä korjaantua! Pahoittelen kuvien poikkeuksellisen huonoa laatua, ilma oli todella haastava kuvaamiseen.





Voi apua mikä takakeno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)