sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kantapäät alas ja persaus penkkiin

Minulla oli keskiviikkona taas ratsastustunti, jonka useimmat varmasti tiesivätkin. Ratsuna oli tälläkin kertaa Pokemon, jonka kanssa olisi muuten ensi perjantaina Kiviojalla tallin harjoituskisat, joissa ratsastan KN specialin. Kerran aiemminkin ollaan kisoissa kn menty, mutta siitä kerrasta on kyllä rutkasti parannettavaa. Toivottavasti nyt sujuisi vähän paremmin.

Tunnilla aloitettiin ihan itsenäisessä verkassa. Kaikki teki oman radan juttuja. Itse tein loivia kiemurauria, temponlisäyksiä ja voltteja. Poksu tuntui heti alkutunnista jo tosi hyvältä ja saatiinkin kehuja miten hyvä ravi oli ja kuinka kauniissa muodossa poni meni. Poksulla on taipumusta mennä ns. virkkuukoukku asentoon jossa se vääntää kaulan ihan kaarelle ja turpa on lähes etujalkojen välissä jolloin minulla ei ole enää kunnon tuntumaa suuhun. Tähän pitääkin siis nykyisin kiinnittää huomiota kun ratsastaa.
Keskityin siis jo heti alusta alkaen että poni on hyvin kuulolla ja kuuntelee istuntaa sekä pohkeita.

Kun oltiin ravissa itsenäistesti verkattu molempiin suuntiin alettiin ottaa vähän laukkaa. Kaikki saivat laukata ihan miten itse katsoivat parhaaksi. Suuntaa ei kuitenkaan saanut muuttaa. Vasta verkka laukkojen jälkeen muistin että minun olisi pitänyt muutaman kerran koittaa nostaa laukka keskeltä kenttää sillä KN specialissa nostetaan toiseen suuntaan I:n kohdalta laukka.

Välikäyntien jälkeen alettiin tehdä taas laukkatehtävää. Minun tehtävässäni kuului ensin kävellä vasemmassa kierroksessa S:än kohdalle josta käännyttiin vasemmalle ja pysähdyttiin I:ssä. I:stä jatkettiin kohti R:ää josta käännyttiin oikealle. B:stä nostettiin harjoitusravi ja L:ästä laukka ja tehtiin pääty ympyrä laukassa jonka jälkeen laukkaa lävistäjä EM ja M:ästä käyntiin. Toivottavasti saitte jotain tolkkua selityksestä.

Omassa istunnassakin oli paljon korjattavaa. Viime keskiviikkona tuntui että jalat heiluivat koko ajan eivätkä malttaneet pysyä kiinni ponissa ja kantapäät nousivat kohti taivasta. Lisäksi tuntui että pompin koko ajan satulassa vaikka ei kuulemma näyttänyt siltä. Keksin vasta tunnin jälkeen syyn näihin istuntaongelmiin.
Olin tainnut antaa vatsalihaksille vapaapäivän ja jättänyt ne kotiin jonka huomasi kun ratsastaessa ei meinannut pysyä takamus mitenkään satulassa --> kun en päässyt istumaan hyvin satulaan jalatkin alkoivat heilua -->jos jalat on epävapaat ei kantapäätkään pysy alhaalla. Tällä viikolla sain omasta mielestäni näitäkin ongelmia korjattua kiitettävästi.

 Poksun kanssa meni muuten ihan perushyvin, mutta laukasta käyntiin siirtymää olisi hyvä harjoitella vielä, sekä laukannostoja, sillä Poksu oli kuulemma vetänyt ihan kiitettävän kokoiset pukit kun olin laukkaa nostanut ja muutenkin koittaa lähteä juoksemaan alta kun pyytää laukkaa.

Kuvia ei tunnilta ole, mutta minulla on pyörinyt nämä lähiaikoina otetut ajo- ja laiduntamis kuvat jo jonkin aikaa ja päätin nyt ne julkaista.






Blogger pilasi laadun taas kerran muutamastakin kuvasta... :(





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)