lauantai 26. maaliskuuta 2016

Muista hengittää!

Kaikki kuvat C) Viivi Vi ja Iina A. Kiitos!

Tänään päästiin taas pitkästä aikaa Kaisan valmennukseen, tosin täällä kertaa ratsun virkaa toimitti Anni. Annilla menin tosiaan keskiviikkona ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ja suoraan valmennukseen lähteminen arveluttikin vähän, mutta totesin että ei meillä ainakaan mitään menetettävää ole. Onneksi päädyin tähän ratkaisuun ja menin, sillä opittiin paljon lisää ja varsinkin itse sain todella hyviä huomautuksia omaan istuntaan liittyen.






Aloitettiin verkkaamalla itsenäisesti ennen Kaisan saapumista. Tein paljon ympyröitä ja jumppailin. Otin myös muutamia temponlisäyksiä, koska Anni oli tosi löysä ja tahmea varsinkin alkuun. Opin keskiviikkona että Annia pitää varsinkin alkuun ratsastaa ''paineella'' jotta se tulisi kivasti pyöreäksi, joten tähän sitten myös pyrin varsinkin niissä temponlisäyksissä.

Kaisan saavuttua otettiin hetki käyntiä ja käytiin kuulumiset läpi.
Aloitettiin hommat tekemällä molempiin päätyihin pääty-ympyrät ja pitkille sivuille temponlisäykset. Aika samaa siis mitä tein alkuverkassa. Anni alkoi tulemaan paremmin tuntumalle, joskin hieman epätasaiselle vielä. Pääty-ympyröillä hyödynsin Sannan valmennuksista saatua neuvoa jakaa ympyrä neljään pisteeseen ja ratsastaa aina yksi pisteväli niin tarkasti kuin mahollista.





Pääty-ympyröiden ja temponlisäysten jälkeen jatkettiin volteilla. Tehtiin jokaiseen kulmaan 10m voltti ja pitkälle sivulle edelleen eteenpäin ratsastusta.
Voltit hidastivat jo valmiiksi löysää ponia ja välillä vauhti meinasi hiipua olemattomiin.
Otettiin lyhyet välikäynnit ja jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle seuraavaa laukkatehtävää varten.

Nostettiin harjoitusravin kautta laukka ja laukattiin ympyrän kaarella sitä pienentäen ja suurentaen vuorotellen. Anni oli alkuun tosi tahmea ja olisi halunnut joka välissä siirtyä käyntiin. Välillä meinasi jo pienoinen turhaantuneisuus iskeä että ''voitko nyt poni mennä eteenpäin!!''. Ympyrän suurentamiset sujuivat ehdottomasti paremmin, sillä silloin pääsi vähän kaasuttamaan eteenpäin eikä tarvinnut koota ja himmalla niin paljon kuin ympyrää pienentäessä.
Hetken päästä alettiin tulemaan samaa, mutta yksitellen.  Kaisa sai varsinkin laukassa huomautella hartiaseudusta ja pohkeista. Kun poni on vähän hidas, nojaudun helposti eteenpäin ja työnnän hartiatkin eteen. Pohkeita antaessa tuppaan helposti nostamaan jalkaa ylöspäin ja työntämällä taaksepäin, jolloin pohkeen vaikutus ei kohdistu oikeaan paikkaan. Näistä Kaisa onneksi huomautteli muutamien minuuttien aikana varsin moneen kertaan, ja lopulta taisi oppi alkaa mennä perille.


Laukkojen jälkeen tultiin vielä loppuverkaksi voltti-väistö tehtävää jossa tehtiin kulmaan voltti hajoitusravissa, siirryttiin käyntiin, tultiin väistö pituushalkaisijalle päin, suoristus, harjoitusravia, ja voltti päinvastaiseen suuntaan mihin oltiin väistetty. Voltit onnistuivat jo ihan hyvin kun koko tunti oltiin niitä hiulattu. Ainut parantamisen vara olisi ollut terävämpi poni. Väistöt tuottivat alkuun hankaluuksia kun kuskilla oli taas homma hanskassa ja hanska hyvin hukassa. Kaisa neuvoi kokoajan vieressä ja muistutti mm. kuskille että pitää muistaa myös hengittää vaikka kuinka keskittyisi. Lopulta saatiin muutama ihan kiva väistö ja voitiin sitten niihin lopettaa hyvillä mielin.
Vielä hetken loppuravi keventelyt ja sitten maastoon loppukäynneille.







 Yhteenveto valmennuksesta: 
- Anni olisi pitänyt ratsastaa heti alusta lähtien terävämmäksi ja herkemmäksi avuille.
- Ratsastaja sai korjattua hyvin omaa istuntaa.
- Anni toimi kivasti.
- Saatiin hyviä vinkkejä jatkoon.
 - Ja kaikkein tärkein, meillä oli hauskaa!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)