sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kiviojan kevätkausi 2016

Keskiviikkona oli viimeinen ratsastustunti ennen kiviojan kesätaukoa joten nyt on kevätkausi taputeltu ja syksyllä jatkuu. Haluisin tehdä Viivin innoittamana koostepostauksen kuluneen kevään tunneista kertomalla aina pienen pätkän kyseisestä tunnista ja liittämällä mukaan kuvan. Ensimmäisistä tunneista ei ole kuvia sillä pimeän vuoksi ei ollut mahdollista kuvata ja ensimmäisetkin kuvat ovat vielä laadultaan huonoja. Jokatapauksessa, ettei menisi ihan turhaksi jaaritteluksi, let's start!


Daalia 20.1. Avotaivutuksia.
Muistan olleeni yllättynyt erikoisesta tuntiratsusta sillä Daalialla en ollut kauheasti viimeaikoina mennyt. Lisäksi miuta koitettiin pelotella ennen tuntia kuinka villinä D on ollut äkkillisen ilmojen viilenemisen johdosta. Tunnista muistan sen verran että alkuun D tosiaan oli vireä ja kun yläkentällä pääsi toinen pakkasesta virittynyt poni ratsastajalta karkuun, taisi Daaliakin muutamat pystyloikat ottaa. Kun saatiin heppa rentoutumaan alkoivat avotaivutuksetkin sujua.

Poksu 27.1. Pohkeenväistöjä ympyrällä.
 Olin toivonut Poksua edellisellä viikolla sillä en ollut taas vähään aikaan päässyt ponin kyytiin. Poksu oli super ja väistöt onnistuivat hyvin. Suunnanmuutoksissa lävistäjällä tuli kuulemma myös kivaa keskiravia ja muutenkin oli hyvän tuntuinen. 


Fiona 3.2.
Tästä muistan sen että ennen tuntia ennakkoluulot ponista oli valtavat. Ajattelin että ''hieno homma, sain tallin hitaimman ja laiskimman ponin, mitähän tästäkin tulee...?'' Kenttä oli kova ja liukas joten meillä oli aika rauhallinen tunti. Työskenneltiin ympyröillä ja volteilla ja taidettiin parit avotaivutuksetkin ottaa. Lopputunnista Pami kehui miten oli muuttunut ihan erinäköiseksi poniksi ja askelkin oli pidentynyt varmaan puolella metrillä. Ennakkoluulot katosivat ja tilalle tuli kuva ponista joka onkin oikeasti ihan kiva kunhan laittaa liikkeelle ja töihin.

Ninni 10.2. Pohkeenväistöjä ja voltteja.
Yh... Tämä tunti lukeutuu niihin joita ei halua muistella. Menin kevään aikana kaksi kertaa Ninnillä joista molemmat kerrat olivat hirveitä. Kaikki ei ilmeisesti sovi kaikille, mutta rispectit Viiville joka jaksoi Ninnin kanssa painia yhä uudestaan ja uudestaan. Ninni oli siis heti alkutunnista tahmea ja vaikka kuinka pyysin eteenpäin, ei ponissa tapahtunut minkäänlaista reaktiota. Väistöissä Ninni vei 6-0 ja laukka oli nelitahtista. Tätä tuntia en tosiaankaan halua enää ajatella, siirrytään siis eteenpäin-->

Etydi 17.2. Vastalaukkoja, avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä.
 Muistan että Etydi kävi todella kuumana koko ajan ja jos otti vähänkin liikaa edestä kiinni tuppasi etupää nousemaan. Vastalaukat onnistuivat toiseen kierrokseen hyvin kun taas toisessa oli vähän vaikeuksia. Avoissa meinasi ponin maltti loppua heti jarruttelun vuoksi.
Etydi 17.2.


 Poksu 24.2. Peltorallia.
Otettiin pikaiset alkuverkat kentällä. Siirtymiä, kevyttä istuntaa ja laukkaa kenttää ympäri. Poksu oli tiputellut lähiaikoina paljon ratsastajia tekemällä pukkilaukka- spurtteja. Kuskille oli ponin temput kuitenkin jo tuttuja joten vältettiin kakun leipominen. Pellolla Poksu oli ihan innoissaan ja päästeli menemään täysiä! 
Poksu 24.2.
Etydi 2.3. Siirtymiä ja laukkatehtäviä.
Muistaakseni teimme laukanvaihtoja kahdeksikolla siten että keskelle I:hin tuli alussa käyntisiirtymä ravista ja lopuksi suoraan laukasta. Etydi toimi hyvin ja tunnista jäi hyvät Fiilikset. Näihin aikoihin alkoi tulla myös sen verran lämpimät kelit että tarkeni ratsastaa jo hupparissa. <-- Olevinaan hyvin tärkeä tieto... :D

Poksu 9.3. Maasto.
 Olin toivonut Poksua maastoon joka oli myös sen ensimmäinen maasto Kiviojalla koko aikana jonka se on siellä ollut. Oli pojan jo aikakin päästä maisemia katselemaan! Poksu käyttäytyi hienosti ja vaikka mentiinkin tammojen takana ei sille tullut missään vaiheessa mieleenkään mitään tyhmyyksiä. On se vaan fiksu. ♥

Daalia 16.3. Puomeja ja pohkeenväistöjä.
Tästä tunnista en hirveästi muista mutta taisimme yhdistellä pohkeenväistöjä ja puomeja jotenkin niin että väistettiin uralta pois, suoristettiin puomien päällä ja väistettiin takaisin. Laukassa mentiin keskiympyrällä puomien yli.


Anni 23.3. Pohkeenväistöjä ja ympyröitä.
 Oltiin juteltu Pamin kanssa jo ennen tuntia joten tiesin meneväni Annilla. En edes muista milloin olisin edellisen kerran Annilla mennyt, joskus silloin kun aloitin Kiviojalla. Taukoa ponista oli kuitenkin ollut lähemmäs 2 vuotta joten oli ihan mielenkiintoistakin kavuta sinne kyytiin. Anni antoi miulle taas ihan uuden näkökulman ponien suhteen. Ennakkoluuloista huolimatta Anni oli ihan kiva ja meninkin sillä sitten reilun kuukauden putkeen+ yhden ekstra tunnin ja Kaisan valmennuksen.

Anni 30.3. ja Anni 6.4. 
  Näistä kahdesta tunnista ei ole liiemmin muistikuvia. Molemmat oli varmaan jotain koulutunteja.

Anni 13.4. Estetunti.
Kevään ensimmäinen estetunti! Odotin innolla sillä Annilla on tallin ''luottohyppääjän'' maine. Anni siis hyppää mitä vaan kunhan osaa pyytää. Mentiin enimmäkseen tälläisiä söpöjä pikkuesteitä, korkeimmat taisivat olla 70-80cm.


Anni 20.4. Koulutreeniä ja väistöjä.
Tästäkään koulutunnista ei mitään muistikuvaa. Uskoisin että tehtiin b merkin kouluohjema- radan tehtäviä harjoituksena tulevia kisoja ajatellen.
Tähän loppui myös pidempi ''Anni- putki''.

Poksu 27.4. Koulukisatreeniä.
Katseet kohti koulukisoja. Harjoiteltiin tunnilla b merkin tehtäviä mm. pohkeenväistöjä uralla ja keskiympyröitä. Poksu oli tosi hyvä vaikka laukoissa meinasi välillä peräpää lentää ja poni innostua vähän liikaakin. :D Oli ihana päästä pitkästä aikaa taas Poksun kyytiin.
Poksu 4.5. Koulukistreeniä+rataharkkaa.
Harjoiteltiin poikkeuksellisesti yläkentällä sillä kisatkin pidettiin siinä. Tarkoituksena oli siis saada jonkinlainen tuntuma esimerkiksi volttien ja ympyröiden kokoon että olisi sitten kisaradalla helpompi tehdä oikean kokoisia. Lopuksi kaikki tulivat yksitellen oman ratansa. Meidän rata ei tuolloin ollut vielä kaikista varmin ja jäi vähän epävarmat fiilikset. Pakko kuitenkin sanoa vielä että keskilaukassa ja -ravissa Poksu laittoi parastaan ja olin varma että ainakin ne me osataan.


Poksu 11.5. Vikat treenit ennen kisoja.
 Vikoissa treeneissä tsekattiin enää viimehetken säädöt ja katsottiin vielä pikaisesti tehtäviä läpi. Hyvillä fiiliksillä tulevan perjantain kisoihin.

Daalia 18.5. Estehyppelöitä ja rataa.
Olin innoissani että pääsisin hyppäämään Daalialla sillä D omaa suhteellisen kivan hyppytyylin ja on aika ''varma''. Tästä tunnista ei kauheasti muistikuvia ole paitsi että meni ihan hyvin ja oli kivaa. 

Fiona 25.5. Äiti piti tunnin, askelten pidentämistä ja lyhentämistä.
 Äiti piti tosiaan poikkeuksellisesti tunnin ja tuuraili Pamia. Tunnin aiheena oli askelten pidentäminen ja lyhentäminen. Kun sain kuulla että menisin Fionalla olin oikeastaan innoissani sillä poni oli ollut viimeksi niin super. Alkuun Fionaa sai jumpata taas vähän enemmän jotta rentoutui ja alkoi myödätä. Sen jälkeen kyydistä saikin enää vain nauttia.
Jori 1.6. Maastoesteitä.
Teille tässä vaiheessa jo tuttu Jori oli saapunut kiviojalle siis muutama viikko ennen tätä tuntia ja olin sillä sitten useampaan otteeseen ehtinyt jo ratsastellakkin itsenäisesti. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta tunnilla Jorin kanssa ja kun sain kuulla että hyppäisimme maastoesteitä, pohdin kuinka saisin pidettyä hepan hanskassa. Jorilla kun tuppaa olemaan välillä vauhtia vaikka muille jakaa. Päätin antaa vain mennä ja hyvinhän se menikin.
 
Ninni 16.6. Painajaisten estetunti.
 Toinen kerta kevään aikana Ninnillä. Entistäkin huonompi tunti. Hepat arvottiin tunnille eikä arpaonni tällä kertaa suosinut joten sain ratsukseni Ninnin. Selkään noustessa ajattelin antaa ponille vielä toisen mahdollisuuden ja ajattelin että ehkä viimekerralla oli vain huono päivä. Noh, ei paljoa auttanut tämä ajattelutapa. Heti alkuraveissa liikkui yhtä tahmeasti kuin täi tervassa eikä tilanne parantunut yhtään verkkalaukkojen jälkeen. Ensimmäiset hypyt onnistuivat vielä jotenkuten mutta niiden jälkeen, ei. Ninni päätti että ei enää hyppää ja vaikka ratsastaja kuinka komensi ja takana heiluttiin juoksutuspiiskan kanssa ei poni voinut edes pikku oksereiden yli mennä. Tunnin jälkeen fiilikset oli pohjamudissa, harmitti ja ärsytti. Onnekseni sain kuulla että tuskin joudun Ninnillä ihan vähään aikaan hyppäämään.
Kuvassa on varmaan yksi niistä ainuista onnistuneista hypyistä joita tuli tunnin aikana ehkä viisi.
Jori 23.6. Koulutunti, pohkeenväistöjä ja laukansäätöä ilman jalustimia.
 Vielä viimeinen koulurääkki- tunti ennen kesätaukoa. Tehtiin alkuun väistöjä pitkillä sivuilla uralta pois ja takaisin uralle. Käynnissä väistöt onnistuivat suht hyvin ja ravissa tuli vain toiseen suuntaan vähän vaikeuksia. Huomasin  alkutunnista että Jori ei oikein kuunnellut ohjas- tai pohjeapuja joten koitin niitä sitten ratsastaa parhaani mukaan läpi. Pohkeet sainkin läpi, mutta jarrut jäivät kadoksiin ainakin osittain. Laukassa mentiin ensin muutama kierros ihan koko kenttää ja sen jälkeen jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle ja nostettiin jalustimet ylös. Tehtiin alkuun pohkeenväistöjä ympyrällä ja sen jälkeen nostettiin laukka. Laukassa lyhennettiin ja pidennettiin vuorotellen askelta. Lopuksi otettiin kaikki keskiympyrällä laukkaa tehden samaa tehtävää. Jorilta katosi välillä jarru ihan kokonaan ja jouduin ottamaan ihan kunnolla kiinni että tapahtui edes jonkinlainen reaktio. Otettiin loppuravit ja lopeteltiin.
Totesin että tämä tunti ei nyt sujunut niin hyvin kuin olisi voinut, mutta koska tykkään Jorista nyt jo kovasti, lisäsin hymyillen; mutta ensikerralla menee sitten paremmin!
Jori 30.6. Leikkitunti!
 Viiimeinen tunti on jo melkein perinteisesti aina ilmansatulaa leikkitunti. Olin ajatuksissani toivonut Joria ja onneksi hänet sainkin. Tehtiin alkuun muutamat avotaivutukset ja pujottelut jonka jälkeen alkoi leikkiminen. Leikittiin talli palaa ja sitten sellaista jossa yksi oli keskellä ja huusi mitä muiden piti tehdä ja joka viimeisenä suoritti annetun tehtävän joutu itse keskelle. Oltiin Jorin kanssa niin hyvä tiimi että jouduttiin keskelle vain kerran kun ei saatu nostettua laukkaa suoraan käynnistä. Jori osoittautui super kärsivälliseksi ja malttoi seisoa mallikkaasti paikallaan kun kuski keikkui kyydissä miten sattui. Ihana heppa. :) ♥




1 kommentti:

  1. Haha, tää oli kyllä hauska postaus, hyvä idea Viiviltä! Kivoja kuvia!

    VastaaPoista

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)