sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pukki poni

Perjantaina kävin kaverin kanssa tallilla ratsastelemassa ponilla. Kevättä oli kavioissa! Jo talliin tullessa poni ravaili:). Vähän kaikilla poneillä taitaa nyt olla jokin kevät innostus kun ainakin noita blogitekstejä lukee niin siellä sun täällä on ollut pukki poneja. No kuitenkin.Miun blogia saa mainostaa kaikille ja pitääkin. Vähän enemmän panostaisin postailuun jos lukijoita olisi enemmän kuin yksi ja sekään ei olisi koulu kaverini... No kuitenkin. Yksi on parempi kuin ei yhtään:)! Eli tänään menin kaverin kanssa tallille ja otettiin poni sisälle. Harjattiin Ruusaa ja kun Emma harjasi harjakivellä se katkesi kahtia. Pitää varmaan mennä Jannen vaunuun ostoksille...No ei se haittaa! Pantiin Ruusalle satula koska mentiin maastoon ja edellis maastosta oli jo aikaa. Ruusalla on nimittäin tapana innostua laukoista ihan hirveästi...

Lähettiin maastoon sellain että mie ratsastin eka noin 2 kilsaa tallilta pois päin ja sitten vaihettiin. Kun mie ratsastin Ruusalla meni ihan kivasti. Laukassa ensimmäisessä pätkässä piti ajaa kunnolla eteen mutta toisella meni jo liian kovaa:).  Vaihdettiin yhden metsäpolun päässä. Ruusa rupesi kuopimaan maata ja heittelemään päätä ihan hullusti.

Emmalla olisi ollut heti ensin laukkapätkä mutta jouduttiin pikkasen rauhoittelemaan ponia. Sai sitten lempinimeksi Chili pallero. Kun metsätie loppui ja tuli tie mikä vei suoraan tallille poni lähti ilman lupaa laukkaan. Tai no kiitolaukkaa se oli mutta laukan yksi muoto XD!

Takapää nousi joka toisella askeleella mikä teki siitä huvittavan näköistä. Emma on onneksi tottunut pysymään riehakoidenkin ponien selässä. Huusin emmalle joka katosi mutkan taakse että ''puoli pidäte'' ja ''käänny sitten takas ku saat sen hallintaan''!Varmaan kyläläiset vähän ihmetteli että mikä niille nyt tuli?

Aattelin jo että nyt se emma on tippunut ja poni juossut isolle tielle mutta parin mutkan päästä emma näkyi. Emma oli hypännyt pois selästä ja maasta käsin ruvennut rauhoittelemaan ponia.

Loppumatkan poni meni ihan hyvin, vaikkakin pikkaisen kuumana ja hikisenä. Ja on se kyllä hyvä poni kun itsestään meni laukan jälkeen perä antoon<3<3<3!

Kun tultiin tallille, emma meni vielä pitkin ohjin kentälle kävelemään. Mie harjailin sillä välin tallissa Latea ja yritin opettaa sille hieman omaperäisellä tyypillä espanjalaista käyntiä:). Pari kertaa onnistui niin kuin olin ajatellut mutta loput menivätkin ihan pipariksi! Tai kauraksi XD!

Hyvää yötä<3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)