lauantai 21. marraskuuta 2015

Laukanvaihto treeniä

Viime tunnilla meillä oli aiheena siirtymiset ja laukanvaihdot. Aloitettiin työskentely ravaamalla alkuun vain muutamia kierroksia kevyttä ravia ja tekemällä voltteja ja ympyröitä oman mielen mukaan. Samalla tehtiin molempien pitkiensivujen keskelle käyntiin siirtymä. Etydi on käynyt kuulemma viime aikoina todella kuumana ja sen kyllä huomasikin kun otti ohjat käteen ja alkoi työstämään ponia. Jos otit liikaa ohjasta kiinni etupää nousi, jos taas pyysit liikaa pohkeella eteen, takapää nousi. Koitin siis ratsastaa mahdollisimman pienillä avuilla ja varovasti. Varovalla en tarkoita nyt sitä, että en uskaltaisi tehdä siellä selässä mitään, vaan sitä, että varoin antamasta liian suuria apuja.

Kun oltiin saatu ponit verkattua, istuttiin alas harjoitusraviin. Harjoitusravissa käännettiin poni kentän poikki toiselle pitkälle sivulle, ja pituushalkaisijan kohdalla tehtiin pysähdys. Alkuun Etydi ei meinannut malttaa pysähtyä kunnolla, ja jouduimmekin neuvottelemaan asiasta sitten ihan kunnolla. Muutamien toistojen jälkeen malttoi kuitenkin seisoa kiltisti ja muutaman sekunnin.
Viimeisen pysähdyksen jälkeen jäätiin harjoitusraviin ja aina porttipäädystä piti nostaa laukka, laukata pitkäsivu ja siirtyä raviin. Tehtiin tämä muutamankerran ravin kautta ja sitten suoraan laukannosto käynnistä. Laukannostot käynnistä olivat miulle ja Etydille melkein naurettavan helppoja kun poni kävi siinä vaiheessa jo niin kuumana, että laukannostoon tarvitsi vain ajatella laukkaa niin poni lähti.

Otettiin lyhyet välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen alettiin tekemään seuraavanlaista tehtävää: laukannosto käynnistä portin kohdalla, pääty-ympyrä laukassa, isolla kaarella radan poikki ja kahden tötterön väliin raviin siirtymä, uusi laukannosto käynnistä ja pääty-ympyrä laukassa vielä toiseen suuntaan. Tehtiin siis periaatteessa kahdeksikkoa koko ajan. Sama tehtävä toiseen suuntaan ja kun  kerran oltiin tehty raviin siirtymän kanssa, alettiin suoraan tehdä pysähdys suoraan laukasta ja laukanosto käynnin kautta.
Tämäkin tehtävä onnistui ihan kivasti. Paljon on vielä harjoiteltavaa, mutta saan jatkaa ilmeisesti ensi tunnillakin Etydin kanssa, ja jatketaan laukanvaihtojen harjoittelua.

Koko tunti meni oikein mukavasti ja olen poniinkin tosi tyytyväinen. Toivottavasti saisin sen kanssa nyt sitten enemmänkin mennä ja oppia, kun tullaan kuitenkin niin hyvin toimeen.

Viime tunnista ei ole kuvia, mutta laitan tähän nyt Kiviojan omista estekisoista otettuja  kuvia, joissa menin myös Etydillä, ja jolloin voitettiin.
Kaikki kuvat c) Aino T.






3 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä kiva kirjotustyyli ja postauksias on kiva lukee! :) Kivan näköinen tää heppa!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mukava jos pidät! :) Etydi on kyllä tosi kiva, just sopiva heppa miun makuun. :)

      Poista

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)