maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lauantain kouluvalmennus

Olin lauantaina Laukan ratsutilalla Pokemonin kanssa Kaisa Kähön kouluvalmennuksessa.

Ennen valmennusta kävelin Pokemonin kanssa maneesin edessä olevalla pikkukentällä sen aikaa että päästiin maneesiin. Maneesiin mentäessä poni meinasi taas lähes räjähtää käsiin mutta kun oltiin maneesissakin hetki kävelty alkoi se jo hieman rauhoittumaan. Kyllä se silti edelleen kävi kuumana. Meillä oli ensin hieman itsenäinen, lyhyt veryttely. Keventelin ja tein isoja ympyröitä. Kun aloitettiin hommat niin meidän tuuriksi koko tunnin aiheena oli pohkeenväistöt, joissa miulla ja poksulla on vielä vähän vaikeuksia. Tämä sattuikin siis hyvin koska ainakin itse menen valmennukseen juuri opettelemaan asioita paremmin enkä näyttämään kuinka hyvin osaan niitä helpompia juttuja ratsastaa.Ymmärsitte kai?

 Mutta siis jokatapauksessa aloitettiin siten että käynnissä tehtiin ensin vasempaan kierrokseen pitkänsivun alkuun eli tässä tapauksessa b kirjaimeen n. 10m voltti jonka jälkeen suoristettiin hevonen ja alettiin tekemään pohkeenväistöä. Pohkeenväistössä keskityttiin Pokemonin kanssa kaikista eniten nyt siihen että kaula pysyy ihan ''piikkisuorana''. Kun oltiin tehty pohkeenväistöä vähän alle puoleenväliin kenttää suoristettiin heppa ja käveltiin toiseen päähän asti ihan suoraan jossa sitten tehtiin voltti c kirjaimeen. Tätä tehtävää tehtiin oikeastaan koko tunti kumpaankin suuntaan niin ravissa, käynnissä kuin laukassakin.

Tunti oli siis todella hyödyllinen minun ja Pokemonin kannalta ja sain myös paljon uusia vinkkejä. Kaisa oli myös todella hyvä ja mukava valmentaja ja toivon että päästäisiin nyt Pokemonin kanssa enemmänkin hänen valmennuksissaan käymään.

Kuvia ei valitettavasti ole mutta laitan muutaman tänään otetun kuvan ettei olisi ihan kuvaton postaus. :) Huomatkaa Jusun hieno kurapeite ylimmässä kuvassa :D...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)