tiistai 23. joulukuuta 2014

Temppukoulutusta

Olenkohan kertonut teille jo että olen alkanut opettamaan ponille espanjalaista käyntiä?  No ollaan siinä kuitenkin jo vähän edistytty. Tällä hetkellä harjoitellaan vasemman jalan nostoa ylös käskystä. Oikean jalan poni osaa jo :).

Voisin kertoa taas vaikka vähän eilisestä, sillä eilen tapahtui jotain jännää ja aika huvittavaakin :D. Eli tein tallihommat kun menin tallille ja otin Jusun hoitopaikalle jossa harjasin sen. Ensin oli ajatuksena vääntää kentällä taas koulua mutta suunnitelmiin tuli muutos koska kenttä oli niin kova koppura. Päätinkin siis lähteä katsomaan läheiselle sänkipellolle, josko siellä olisi parempi mennä. Ollaan muuten nyt taas päästy jusun kanssa ravailemankin ja menen semmoisia n. 10 min pätkiä aina kumpaankiin suuntaan. Eilen juuri pohdin että josko jossain kohtaa alkaisi taas vähän laukkaakin ottamaan. Ette arvaakkaan kuinka ihana tunne on kun ensin heppa ontunut puolivuotta ja olet parannellut sitä pikkuhiljaa ja tuntuu että ei tuota mitään tulosta. Sitten eräänä päivänä heppa ravaa puhtaasti... <3

Mutta siis pellolla ravailin isoa ympyrää. Koitin saada jusun menemään hyvin pyöreenä ja kyllä se tulikin ihan kivasti. No mutta siis se kaikista hauskin juttu oli kun olin lähdössä pellolta pois ja olin antanut jusulle jo pitkät ohjat. Jusu säikähtää kun koira haukuu ja väsitää takavasemmalle. Mie humpsahan hankeen ja jusu jää kattomaan miuta vähän sillee että ''miks sie alas tulit? '' :D. Juu no ei sattunut ja miutakin vaan nauratti. Viimeksihän tipuin jusulta siis viime talvena joten olihan tässä jo aikakin tippua uudestaan :D. Mutta nyt vielä kuvia ponin ja miun temppuilusta ja loppuun teille rakkaat lukijat joulukortti ;).

 Ps. Kysymyspostauksen kysymyksien esittämis aikaa on jatkettu uuteen vuoteen asti! :) Kyselkäähän nyt paljon kaikke mitä tulee mieleen niin saadaan kunnon postaus kasaan :)









4 kommenttia:

  1. Kiva postaus, mutta itselleni tuo banneri ei ole silmään kivan näköinen. :/ En millään pahalla sano, vaan kun rajaukset on vähän epätarkkoja, ja muutenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja joo kiitos kun kerroit mielipiteesi. Itse ajattelin että en edes tee mitään kovin monimutkaista koska tausta on kuitenkin monimutkaisempi ja huomasin itsekkin että rajaukset ovat hieman epätarkat. Mutta kiitos! :)

      Poista
  2. Millä lailla opetat tuon jalannoston? Ja mikä merkki teillä on siinä? :)
    Ja ja ja kirjotat mun mielestö hyvin, joten siat uuden lukijan:)!

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) ja jalan noston opetin ensin ihan vaan kuopimisen kautta. Jankutin koko ajan samaa komentoa eli "vilkuta" ja napautin raipalla kaksi kertaa jalkaan. aina kun nosti jalan pyynnöstä palkitsin. Siinä sitten kun poni nostaa molemmat jalat käskystä siirrytään kävelyyn. vedin vähän riimunnarusta ja samalla napautin raipalla kaksi kertaa maata. tässä vaiheessa äänikomento oäi jo
    jätetty pois. Siinä sitten vuorotellen vaan pyydät nostamaan aina toista jalkaa ja siitä se sitten lähtee. lopuksi vaan hienosäätöä :)

    VastaaPoista

Pidetään kommentit asiallisina! Positiivinen ja kehittävä palaute on aina tervetullutta! Kiitos! :)